به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، احمد حسینزادگان سهشنبه بیستم اسفند در نشست ستاد مقابله با کرونای استان در ساری گفت: این تصمیم در قالب بسیج ملی مقابله با کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانداران در شهرستانهای استان اجرایی میشود.
نماینده عالی دولت در مازندران توضیح داد : بر اساس این طرح، در هر شهرستان به تعداد تختهای بیمارستانی از تختهای مجتمع های رفاهی دولتی برای بستری کردن بیماران مشکوک و بیماران در حال گذراندن دوران نقاهت استفاده میشود و چنانچه در شهرستانی مجتمع رفاهی دولتی وجود نداشته باشد از هتلها و مهمانسراهای غیردولتی برای این کار استفاده خواهد شد.
حسینزادگان اختصاص مجتمعهای رفاهی برای بستری و نگهداری بیماران مشکوک کرونایی را در شرایط کنونی شیوع ویروس در مازندران کاربردیتر و اجراییتر دانست و توضیح داد: با بهرهگیری از مجتمعهای رفاهی و مهمانسراها که از لحاظ امکانات و تجهیزات نیز ظرفیتهای مناسبی برای نگهداری این بیماران است، نیاز استان مازندران به ایجاد بیمارستان صحرایی که میتواند هزینههای جانبی را نیز تحمیل کند، منتفی میکند.
فرمانده قرارگاه پدافند زیستی و ستاد مقابله با کرونای مازندران اظهار کرد: برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای خدماتدهی به بیماران بستری در مجتمعهای رفاهی و مهمانسراهای دولتی در استان نیز از نیروهای بسیج و سایر نیروهای داوطلبی که پیش از این در سایت داوطلبان دانشگاه علوم پزشکی مازندران نامنویسی کردند، استفاده میشود.
حسینزادگان با اظهار این که در استان مازندران در هر شهرستانی مجتمعهای رفاهی و اقامتی مناسب با امکانات نسبتا خوب در حال حاضر وجود دارد، افزود: چنانچه در یک شهرستانی این امکانات اعم از مهمانسرای دولتی، هتل یا مجتمع رفاهی خصوصی وجود نداشته باشد، میتوانیم از امکانات شهرستانهای همجوار استفاده کنیم.
۲ هفته، دوران نقاهت بیماران کرونایی
استاندار مازندران یکی از مشکلات و گلایههای مردم استان درباره شرایط کنونی شیوع کرونا را، نگهداری از بیماران در حال بهبودی و گذراندن دوران نقاهت دانست و گفت که نیاز این بیماران به رسیدگی در حالت قرنطینه و تحتنظر سبب شده است تا ظرفیتهای بیمارستانی استان بشدت در اشغال باقی بماند.
وی گفت: بر اساس دستورالعمل پزشکی بیماران بهبود یافته تا ۲ هفته پس از بهبودی نیز احتمال انتقال ویروس را به دیگران دارند و به همین خاطر تصمیم بر آن شد برای تخلیه بیمارستانها، بهبودیافتگان بقیه دوران درمان را در این اماکن پیگیری کنند تا هم بار اشغال تختهای بیمارستانی کاهش یابد و هم بار روحی و روانی از دوش مردم برداشته شود.
نماینده عالی دولت در مازندران وضعیت شیوع کرونا در استان را جدی توصیف کرد و به مردم هشدار داد: همه تصمیمات و اقداماتی که تاکنون انجام شده اعم از تعطیلیها، ممنوعیتها و محدودیتها به خاطر حفاظت از سلامت هم استانیها بوده است ولی متاسفانه باز هم شاهدیم که یک عده رعایت نمیکنند و این وضعیت قابل قبول نیست.
حسینزادگان با استناد به توصیههای پزشکان که تنها راه ریشهکنی کرونا را قرنطینه داوطلبانه خانگی و کاهش تماسها و تعاملات اجتماعی حضور دانستند، گفت: این که اکنون به این مرحله رسیدهایم که مجتمع های رفاهی استان را برای بستری کردن و اقامت بیماران کرونایی اختصاص دهیم یعنی این که شدت شیوع بیماری در مازندران بالاست و لازم است هماستانیها بیشتر از این همکاری و رعایت کنند.
استاندار مازندران از حمایتهای شهروندان مازندرانی از تصمیمات استانی مقابله با کرونا قدردانی و تاکید کرد: بهترین راه برای قدردانی از زحمات تمامی افرادی که این روزها خودشان را وقف مقابله با کرونا کردند، از جمله پزشکان، پرستاران و سایر اعضای کادر درمانی و همچنین مسئولانی که مردم از عملکردشان راضی هستند، این است که توصیههای متخصصان و پزشکان را جدی بگیرند و به مصوبات ستاد مقابله با کرونا در تمامی سطوح عمل کنند.
اجرای طرح اکسیژنسنجی برای مازندرانیها
فرمانده قرارگاه پدافند زیستی مازندران همچنین از اجرای طرح اکسیژنسنجی جمعیت استان خبر داد و گفت که این طرح با هدف " برخورد پیشدستانه " با ویروس کرونا انجام میشود تا افرادی که آلودگیشان به ویروس در مرحله ابتدایی قرار دارد، شناسایی شده و تحت مراقبت قرار گیرند.
بر اساس نتایج یافتههای محققان پزشکی، ویروس کرونا بین ۲ هفته تا ۲۸ روز دوران نهفتگی دارد در حالی که ممکن است در همین دوران از فرد ناقل به افراد دیگر سرایت کند.
یکی از عللی که پزشکان این بیماری را خطرناک قلمداد کردهاند، علاوه بر سرعت شیوع، ناشناخته بودن رفتار آن است در حالی که در علم پزشکی به طور کلی کرونا به مجموعهای از ویروسها گفته میشود که سابقه کشف آنها دستکم به ۶۵ سال پیش باز میگردد. نوع کرونایی که در حال حاضر ایران و برخی از کشورهای جهان را درگیر کرده از چین و در سال ۲۰۱۹ میلادی نشات گرفته و به همین دلیل هم نام " کوید۱۹" برای آن انتخاب شده است.
حسینزادگان اظهار کرد: با اجرای این طرح، افرادی که میزان اکسیژن خونشان زیر ۹۳ و ۹۴ باشد به عنوان افراد درگیر ویروس کرونا به مراکز درمانی انتقال داده میشوند تا تحت مراقبتهای ویژه قرار گیرند.
وی افزود: چنانچه مردم مازندران در اجرای این طرح که بهورزان هم حضور فعال دارند همکاری کنند، قادر خواهیم بود تمامی جمعیت استان را اکسیژنسنجی کنیم، اگر چه ممکن است زمانبر باشد ولی چون پیشدستانه است، میتواند اثرات خوبی داشته باشد.
تبسنجی در مناطق محروم
استاندار مازندران همچنین در نشست امروز دستور اجرای طرح تبسنجی در مناطق محروم و پرجمعیت استان را نیز صادر کرد.
حسینزادگان گفت: برنامه تبسنجی در مراکز پرجمعیت و نقاط محروم استان اعم از شهری و روستایی باید انجام شود و برای اجرای این طرح نیروهای بسیج مردمی و سایر نیروهایی که آموزشهای لازم را دیدهاند، به کار گرفته میشوند.
وی هدف از اجرای این طرح را شناسایی بیماران احتمالی دارای مشکل تنفسی و مشکوک به کرونا برشمرد.
پیش از این تبسنجی در مبادی ورودی مازندران از مسافران و افراد ورودی به استان به عمل میآمد.
مازندران از جمله استانهایی است که بیشترین درگیری را با بیماری کرونا دارد به گونهای که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد ظرفیتهای بیمارستانی استان در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفت و بسیاری از بیماران مشکوک هم در خانههایشان در قرنطینه هستند.
بر اساس آمار دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم تاکنون نتیجه تست ۶۳۳ نفر به ویروس کرونا در استان قطعی شد، یک هزار و ۲۴ نفر بیمار مشکوک در بیمارستانها بستری شدند و ۲۷ نفر نیز تاکنون براثر ویروس کرونا جان خود را از دست دادند. ۳۳۵ نفربیمار هم پس از بهبودی از بیمارستانها و مراکز درمانی استان مرخص شدند.
مازندران حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما